სიახლეები | თავისუფალი უნივერსიტეტი
ENG GEO

Search form

სიახლეები

თავისუფალი უნივერსიტეტის მათიმატიკისა და კომპიუტერული მეცნიერებების სკოლის (MACS) ინჟინერიის მიმართულების მესამე კურსის სტუდენტი თორნიკე ონოფრიშვილი ორი მოხსენებით წარსდგა საერთაშორისო სიმპოზიუმზე, რომელიც იაპონიაში ჩატარდა. სიმპოზიუმი ეძღვნებოდა მიკრო და ოპტიკური სისტემების შესწავლასა და მათ დანერგვას თანამედროვე ტექნოლოგიებში. თორნიკეს მოხსენება ეხებოდა ოპტიკური გამაძლიერებლის მოდელის შექმნასა და მათ დანერგვას ფოტონურ ნანოსტრუქტურებში. მის მოხსენებებში მთავარი ყურადღება გამახვილებული იყო ოპტიკური კომპიუტერის შექმნის იდეაზე. თორნიკე უკვე ორი წელია მუშაობს პროექტზე, რომელიც ფინანსდება საქართველოსა და ევროპის ფონდების მხრიდან. მან ახლახანს დაამთავრა სამეცნიერო ნაშრომის დაწერა გერმანელ კოლეგებთან ერთად და წარადგინა გამოსაქვეყნებლად სამეცნიერო ჟურნალში. თორნიკეს სამეცნიერო ნაშრომების ხელმძღვანელია MACS-ის სკოლის პროფესორი ვახტანგ ჯანდიერი.
თავისუფალი უნივერსიტეტის სამართლის სკოლის კურსდამთავრებული ანნა დანელია სწავლას ამერიკის შეერთებულ შტატებში, University of California, Berkeley-ში გააგრძელებს სამართლის სამაგისტრო პროგრამაზე ბიზნეს სამართალში. აღნიშნული უნივერსიტეტი, 2018 წლის QS World University Rankings-ის მიხედვით, სამართლის მიმართულებით მსოფლიოში მე-7 ადგილს იკავებს. ანნა დანელიამ თავისუფალი უნივერსიტეტი 2016 წელს დაამთავრა. ამჟამად იგი მუშაობს “იუაი საქართველო”-ში (Ernst & Young) უმცროსი საგადასახადო კონსულტანტის პოზიციაზე. ანნა, პარალელურად თავისუფალ უნივერსიტეტში, საგადასახადო სამართლის ლექტორების ასისტენტია სამართლის საბაკალავრო/სამაგისტრო და ბიზნესის ადმინისტრირების სამაგისტრო პროგრამებზე.
თავისუფალი უნივესიტეტის სამართლის სკოლის კურსდამთავრებული მარიამ მაყიშვილი სწავლას გერმანიაში, ფრანკფურტის გოეთეს სახელობის უნივერსიტეტის სამართლის სამაგისტრო პროგრამაზე ფინანსებში (LL.M in Finance) გააგრძელებს. მარიამმა გერმანიაში სწავლისა და ცხოვრების ხარჯების დასაფარად მიიღო გოეთეს სახელობის უნივერსიტეტის შიდა დაფინანსება და განათლების საერთაშორისო ცენტრის სტიპენდია. მარიამ მაყიშვილმა თავისუფალი უნივერსიტეტი 2014 წელს დაამთავრა. ამჟამად იგი მუშაობს შპს "იუაი საქართველოში" (Ernst and Young) უფროსი იურისტის პოზიციაზე. პარალელურად იგი თავისუფალ უნივერსიტეტში უძღვება ბიზნეს სამართლის კურსს, ასევე, სამართლისა და ეკონომიკის სემინარს.
თავისუფალი უნივერსიტეტის ფიზიკის სკოლის მესამე კურსის სტუდენტი გიორგი წერეთელი ერთი სემესტრის განმავლობაში პოლონეთში, ზელონა გორას უნივერსიტეტში იმყოფებოდა. ვიზიტი დაფინანსდა ერასმუს+ პროგრამის ხელშეკრულების ფარგლებში რომელიც რამდენიმე წლის წინ გაფორმდა. გიორგი თავისუფალი უნივერსიტეტის უკვე მეხუთე სტუდენტია, რომელმაც წარმატებით გაიარა ზელონა გორას უნივერსიტეტის სასწავლო კურსები. გიორგი წერეთელი ჯერ კიდევ მეორე კურსიდან ჩაერთო კვლევით მუშაობაში. ამ კვლევის წინასწარი შედეგები გიორგიმ ცოდნის ფონდის ფინანსური მხარდაჭერით 2017 წელს იტალიის ქალაქ ტურინში გამართულ ფიზიკის სტუდენტურ საერთაშორისო კონფერენციაზე წარადგინა.
თავისუფალი უნივერსიტეტის ფიზიკის სკოლის მესამე კურსის სტუდენტი მიხეილ სოხაშვილი საზაფხულო სტაჟირებაზე (internship) მიუნჰენის ლუდვიგ მაქსიმილიანის უნივერსიტეტში (LMU) იმყოფებოდა. მიხეილი ჩართული იყო სამეცნიერო კვლევებში რომლებიც მიმდინარეობს LMU-ში. LMU მსოფლიოს ერთერთი წამყვანი სამეცნიერო ცენტრია. მიხეილ სოხაშვილის მონაწილეობა LMU-ში მიმდინარე კვლევებში სერიოზული განაცხადია მისი შემდგომი კარიერული ზრდისათვის.
თავისუფალი უნივერსიტეტის ფიზიკის სკოლის მეოთხე კურსის სტუდენტი თიკო ბარათაშვილი სწავლას ბელგიაში გააგრძელებს. თიკო სამაგისტრო პროგრამაზე ლიუვენის კათოლიკურ უნივერსიტეტში ჩაირიცხა. სწავლისა და ცხოვრების ხარჯებს ბელგიური მხარე დაფარავს. 2017 წელს ბარათაშვილი გაცვლითი პროგრამის ფარგლებში ერთი სემესტრის განმავლობაში იმყოფებოდა ზელენა გორას (პოლონეთი) უნივერსიტეტში, ასევე, მონაწილეობა მიიღო ვარშავაში გამართულ სამეცნიერო კონფერენციის "კომპაქტური ობიექტები" მუშაობაში და ამა წლის 1-5 ივლისს ესწრებოდა თეორიული ფიზიკის სამეცნიერო კონფერენციას, რომელიც ერევანში გაიმართა. ლიუვენის კათოლიკური უნივერსიტეტი უკვე სამი წელია ევროპის ყველაზე ინოვაციური უნივერსიტეტის ტიტულს ფლობს. თიკო ბარათაშვილი სწავლას სექტემბრიდან დაიწყებს.
მართვისა და საზოგადოებრივი მეცნიერებების სკოლის კურსდამთავრებული, თეონა სეხნიაშვილი სწავლას გააგრძელებს ცენტრალური ევროპის უნივერსიტეტში. თეონა პოლიტიკის მეცნიერებების სამაგისტრო პროგრამაზე (Master of Arts in Political Science) ერთი წლის განმავლობაში ისწავლის. კურსი ინტერდისციპლინარულია და მოიცავს ისეთ კურსებს, როგორებიცაა პოლიტიკის თეორია, შედარებითი პოლიტიკა, პოლიტიკური ეკონომიკა, სოციოლოგია, ევროპის ქვეყნების პოლიტიკური სისტემები და ა.შ. სწავლისა და საცხოვრებლის ხარჯებს მთლიანად ფარავს ცენტრალური ევროპის უნივერსიტეტი და ამასთან ერთად, თეონას ექნება ყოველთვიური სტიპენდიაც.
თავისუფალი უნივერსიტეტის საერთაშორისო ურთიერთობების სკოლის ესპანური მიმართულების კურსდამთავრებულმა თათია ლოლუამ წარმატებით დაამთავრა მაგისტრატურა (MA International Studies on Media, Power and Difference) ბარსელონას უნივერსიტეტში (Universitat Pompeu Fabra). თათიამ საბოლოო პროექტად აირჩია თემა: თანამედროვე რუსული ომი: ქართულ სოციალურ მედიაში რუსული პროპაგანდის კონტენტ ანალიზი (Russian Contemporary War: A Content Analysis of Russian Propaganda in Georgian Social Media).

გვერდები